DE WITTENSTRAAT

De keuken van je dromen – De Wittenstraat, Amsterdam.

Wederom een mooie opdracht om uit te voeren. Wij hebben ons gespecialiseerd in totaalrenovatie, het verbouwen van de complete woning, vaak met een aanbouw en soms ook een lichtstraat voor extra natuurlijk licht.

In dit geval een prachtig pand in Amsterdam, waar op de begane grond gerenoveerd mocht worden.

Onze opdracht was om de lay-out aan te passen. De gedateerde keuken, in de huidige situatie aan de achtergevel maakte plaats voor de living. De zithoek ging daardoor vanzelfsprekend naar de achterkant van de woning. Ons werd gevraagd een keukenontwerp te maken. De bewoners kozen voor een op maat gemaakte keuken, zodat we de ruimte efficient konden benutten.

Daarnaast kreeg het toilet een opfrisbeurt en kregen wij de leiding over het project. We schakelden alle (toe)leveranciers in zodat er een goed gestroomlijnde renovatie kon beginnen. Van begin tot eind begeleidden wij de verbouwing.

De gehele vloer is vervangen door een nieuwe parketvloer, die gelegd is in een klassiek, maar stijlvol visgraatpatroon. Een visgraatpatroon maakt dat het interieur nog beter tot zijn recht komt.

De keuken was sterk verouderd, dus een nieuw ontwerp, met een frisse blik, was zeer gewenst. We hebben een op maat gemaakte keuken ontworpen, die gemaakt is van massief eikenhout. Massief eiken is een natuurproduct, dat een robuuste uitstraling heeft, passend bij de elegante visgraatvloer.

Aan één kant de keuken met een aanrechtblad van composiet (lekker krasbestendig en makkelijk te onderhouden) en aan de andere kant een hoge kastenwand. Deze kastenwand reikt tot aan het plafond en is een de eyecatcher van de keuken. Beoordeel het zelf!

De kastenwand heeft een open gedeelte waar je mooi je servies kan laten shinen. De kasten zijn van spaanplaat en bekleed met staal-gelijkende HPL. Door de kleur en het materiaal lijkt het net staal.

We plaatsen graag een recirculatiefiler in de keuken, zodat de schone lucht niet verloren gaat, maar de vieze luchtjes wel afgevoerd worden. Een Quooker ontbreekt eigenlijk niet meer bij het plaatsen van een nieuwe keuken. We hebben in deze keuken één boiler geplaatst, wat voor een wat kleinere gezinssamenstelling meer dan voldoende is.

Woongenot is ontzettend belangrijk. Wanneer je je niet fijn voelt in je woning, is dat een reden om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om te verbouwen. Al met een klein budget kunnen grote aanpassingen gemaakt worden.

Deze bewoners kunnen weer volop genieten van hun nieuwe keuken en woonkamer!

DETAILS

Amsterdam | 2021

CATEGORIE: Woning renovatie

PROGRAMMA: Totaal realisatie

FOTOGRAFIE: Petra van Velzen

Stuur een e-mail naar info@kenisur.nl. We maken graag een afspraak voor een startgesprek. Kijk anders gerust nog even verder.