TROPENBURG

Meer woongenot en meer licht in huis

Tropenburg 39 kan een update gebruiken. Een wat gedateerde achtergevel, daar kunnen wij wel wat mee. Om meer licht in huis te creëren, hebben we gekozen voor een pui over de gehele breedte van de woning. Ook hebben we het zo gerealiseerd dat de pui helemaal open kan. Een harmonica pui of vouwwand noemen we die. En dat geeft zoveel meer licht in huis, plus dat je buiten écht naar binnen haalt. Zodra de pui open kan, zit je eigenlijk zo goed als in de tuin. Denk er goed over na, als je besluit een nieuwe pui te realiseren. Natuurlijk kan je ook nog een klein gedeelte van de vouwwanden openzetten. Het geeft meerdere mogelijkheden.

Ook hebben we gekozen voor een lichtkoepel. Natuurlijk licht in huis laten schijnen, is vrij essentieel en deze bewoners wilden dat graag. De lichtstraat zorgt al snel voor een heerlijk zonnetje in huis.

De keuken is geplaatst in de uitbouw. We hebben zoveel meer ruimte gecreëerd, dat het woongenot vergroot wordt. Woonplezier is belangrijk voor als je er zelf woont, de uitbouw is ook zeker een investering wanneer je de woning wilt verkopen. De keuken is uitgerust met alle hedendaagse snufjes en is in stijlvol zwart. Met een eiland, waar nu voldoende ruimte voor is. Je kan lekker aan het eiland zitten, terwijl er gekookt wordt. Hoge kasten geven een ruimtelijk effect en worden afgewisseld met een wandplank met onzichtbare ophanging. Dit geeft ook weer net dat beetje extra, een ‘zwevende’ plank aan de wand. Kleine tip: wanneer je barkrukken aan het kookeiland wil plaatsen, zorg dat dat het keukenblad doorloopt. De keukenkastjes in het kookeiland zorgen voor genoeg opbergruimte.

De eethoek is geïntegreerd in de keuken, zodat je het gezelschap lekker dichtbij hebt. Zo heb je een ruime keuken met eethoek waar je urenlang kan vertoeven.

Vaak vinden we de keuken de belangrijkste plek in huis. Je komt er graag samen, niet alleen om te koken. Daarom vind ik dat iedereen een droomkeuken moet hebben. Uiteraard is een en ander afhankelijk van het budget, maar ook met een wat lager budget is er veel mogelijk. We maken een 3D ontwerp om een goede eerste indruk te krijgen en vervolgens kunnen we de totaalrenovatie uit handen nemen.

Vloerverwarming en tegels? Je ziet, het is een perfecte combinatie. Tegels zijn in de zomer lekker koel en met de vloerverwarming in de winter hou je warme voeten.

Eén en al woonplezier!

DETAILS

Amsterdam | 2021

CATEGORIE: Woning renovatie

PROGRAMMA: Totaal realisatie

FOTOGRAFIE: Luci Photography

Stuur een e-mail naar info@kenisur.nl. We maken graag een afspraak voor een startgesprek. Kijk anders gerust nog even verder.