Project omschrijving

VILLA BILTHOVEN

A home to dream about – Karakteristieke villa uit 1911, Bilthoven

Vanuit een klein appartement in Amsterdam, is dit gezin met 2 kinderen naar Bilthoven verhuisd.

Omdat ze behoefte hadden aan veel ruimte en een tuin, was hun oog op een karakteristieke villa uit 1911gevallen.

De grootste uitdaging was om typische kenmerken van de ruime villa te behouden, maar wel de indeling te optimaliseren en meer daglicht en comfort toe te voegen.

Op de begane grond is naast de woonkamer een spelkamer gekomen, waar de kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan. Met name op de 1e etage wilden we meer ruimte en licht creëren. Daarom hebben we in de nieuwe badkamer een dakkapel opgenomen. Vanuit praktisch oogpunt hebben we op de overloop een aparte wastafel en extra toilet toegevoegd en heeft de master bedroom een inloopkast gekregen. Tenslotte hebben we alle elektra en installaties vernieuwd en is op de 1e verdieping beloopbaar glas gekomen. Hierdoor profiteert het gezin ook op de begane grond veel meer van natuurlijk daglicht.

DETAILS

Bilthoven | 2020 | 200 M²

CATEGORIE: Woning renovatie

PROGRAMMA: Totaal realisatie

FOTOGRAFIE: Luci Photography

Terug naar projecten