Project omschrijving

VROLIKSTRAAT

Let there be light – and there was light! Amsterdam.

Een fijne tussenwoning in Amsterdam.

Licht is hier het toverwoord! De keuken was donker, met weinig natuurlijk daglicht. Ook was de keuken qua ruimte heel beperkt.

Na een startgesprek met de bewoners hebben we verschillende ontwerpen gemaakt en van het uiteindelijke ontwerp een 3D visualisatie. Met zo’n 3D visualisatie krijg je al een heel goed beeld van het eindresultaat. In het ontwerp was ook de uitbouw meegenomen. We wilden een uitbouw realiseren omdat we meer ruimte wilden creëren. Ruimte voor meer leefplezier en relaxmomentjes.

Maar eerst terug naar de keuken. De oude keuken was gedateerd. Er hing een afzuigkap die we wilden integreren in het werkblad. De bovenkastjes waren niet meer van deze tijd. Die maakten plaats voor licht. Ook in donkere dagen is het heerlijk om in de keuken te staan, met het mooie lichtplan dat is uitgewerkt.

We hebben gekozen voor een keramieken keukenblad. Dit natuurlijke materiaal heeft heel veel voordelen. Zo is het krasbestendig, blijft de kleur heel lang mooi en het kan tegen een stootje. Het past ook nog eens ontzettend goed bij het massief eiken. Zwarte accessoires horen ook helemaal bij deze tijd en maken de keuken compleet.

De keuken wordt verbonden met de eethoek en met een split level constructie kom je in de uitbouw. Het is een soort van serre, tenminste, deze uitstraling heeft het. De aluminium pui zorgt voor veel daglicht, wat een mooie aanvulling is aan dit huis. Het is alsof je buiten zit.

De uitbouw hebben we ingericht met een knalgele bank. Omdat de woning met rustige kleuren is gestyled, zijn een paar eyecatchers geen overbodige luxe. De bank knalt lekker door de kamer heen en ook de lamp boven de eethoek is een toegevoegde waarde.

Een superleuk detail is het glazen plafond. Door een deel van het plafond in te ruilen voor een raamwerk haal je buiten nog meer naar binnen. Heel veel natuurlijk licht, de zon die door de ramen gluurt, het maakt van deze ruimte een echte relax zone. Geniet van de ruimte om je heen en het groen uit de tuin.

Door de uitbouw hebben we een deel van deze begane grond kunnen gebruiken voor een logeerkamer. Mocht je een woning hebben met maar één slaapkamer, dan kan een uitbouw uitkomst bieden om een extra slaapkamer te realiseren.

Hier op de website, maar ook op Pinterest kun je de gehele verbouwing plus het eindresultaat bewonderen.

DETAILS

Amsterdam Oost | 2021

CATEGORIE: Woning renovatie

PROGRAMMA: Totaal realisatie

FOTOGRAFIE: Petra van Velzen

ONTWERP: i.s.m. Archimotiv

Stuur een e-mail naar info@kenisur.nl. We maken graag een afspraak voor een startgesprek. Kijk anders gerust nog even verder.

Kijk verder op Pinterest
Terug naar projecten